úterý 3. ledna 2012

DANDY STYL NEBO MOKASÍNY

Jak pohodlně budou kráčet naše nožky během letošního jara je jen na nás. Módní styly tentokrát více nahrávají obuvi bez podpatků, velmi pohodlné, volnočasově laděné, případně až designově sahající do pánského stylu. Tak třeba dandy styl.

Literatura většinou uvádí, že každý outfit v tomto stylu by měl mít úzké kalhoty - nejlépe černé, stejně tak slim košili bílé barvy. A sako doplněné "nudlí" kravatou. Na klopě saka drobné zdobení ve formě brože, odznaku, placky nebo ozdobného špendlíku. A samozřejmě klobouk a šněrovací "oblekové" boty jaké znáte z mužského botníku. Tedy žádný podpatek ani přílišné zdobení. Musím říct, že mě tyto boty zaujaly u Deichmann viz. přiložené foto u článku. A pokud milujete zlatou, najdete dandy zlaté botky přímo v prodejnách Zara. Je však pravdou, že i dandy styl si prošel určitými obměnami a zásahy. Většinou se už nelpí na barevných černobílých kombinacích. Na hlavě se místo klobouku objevují buřinky a jiné pokrývky hlavy. Košile jsou doplněny volány a občas se objevují i kalhoty s širšími nohavicemi. Přesto všechno je to nazýváno dandy stylem. A ještě jsem zapomněla na manžety. Ty jsou ze všeho nejdůležitější. Musí jít ze saka vidět, mít samozřejmě vysokou kvalitu a měly by je zdobit nápadité manžetové knoflíky. Celý styl musí vyzařovat ženskost, což můžete podtrhnout výrazným líčením - červené rtěnky jsou jako doplněk nejčastější volbou nebo i střihem. Vlasy střižené pod uši. Na jedné straně delší než pod druhým ouškem, jsou jasně dandy styl. A pokud chcete zkusit něco sportovnějšího, vyberte si třeba mokasíny. Jsou pohodlné a kravata k nim ladí stejně dobře.

Fotografie obuvi jsou z jarní kolekce prodejen Deichmann. Kabelky, pouzdra a jiné doplňky jsou z nové kolekce New Yorker. Poslední čtyři fotografie jsou pánské modely tašek.

Nakupujte s vizážistkou osobně nebo přes internet na www.modajakoumeni.cz, mediálním partnerem blogu je Hitrádio Orion – www.hitradioorion.cz, Fashion Clipy vyrobila POLAR televize Ostrava – www.polar.cz
























Žádné komentáře:

Okomentovat